måndag 26 januari 2015

Fisk, potatis, och såser

Stor har saknaden efter fisk och potatis varit under alla år i USA. Nudlar, pan pizza, och sushi i all ära, men riktig svensk mat har det varit svårt att hitta.

Här på hemmaplan kan man dyka in på vilket kyffe som helst nästan och få en bra fiskrätt.

Gravad lax på Sjöbaren i Haga. Inte ett kyffe, men otroligt bra fiskställe!

Dillstuvad potatis - en klassiker!

Något annat Sverige är bra på - och lite besatt utav kanske? - är såser. Vi äter såser till allt, och tydligen gärna bearnaise sås. Det finns nu bea till fisk, på burgare, på pizza, och 30 olika alternativ i kyldisken på ICA (inklusive en lättvariant från Kelda; betyg 2 utav 5). 

Trots att många anser att maten är bättre i USA (större utbud, lokalodlade/ekologiska grönsaker) så är det inte mycket som slår fisk och potatis i Sverige!

Cheers/J 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar